Zelf falafel maken? Met dit recept maak je een smaakvolle en voedzame wrap.
Aan de slag!
In de keukenmachine
Ingrediënten
- 200 gram kikkererwten, gekookt en uitgelekt
- ½ ui, fijngehakt
- 4 tenen knoflook
- 10 gram verse peterselie
- 1 eetlepel verse koriander
- 1 eetlepel kikkererwtenbloem
- ¼ theelepel zeezout
- ½ theelepel gemalen komijn
- ¼ theelepel gemalen koriander
- ¼ theelepel cayennepeper
- Snufje gemalen cardamom
- Zwarte peper naar smaak
Het frituren
Pureer alle ingrediënten in een blender en maak met een eetlepel ongeveer 12 ballen van het falafeldeeg.
Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan op gemiddelde temperatuur en bak de kikkererwten ballen gedurende 3 tot 4 minuten aan iedere kant totdat ze een goudbruine kleur krijgen. Druk de ballen een beetje in met een lepel.
Tzatziki
Ingrediënten
- ½ komkommer, in blokjes gesneden
- 125 gram yoghurt
- 1 eetlepel limoensap
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- W2 eetlepels verse dille, fijngehakt
- 1 eetlepel peterselie
- ¼ theelepel zeezout.
Meng alle ingrediënten door elkaar.
De wrap
Snijd een pitabroodje open, besmeer het met hummus en beleg met boerenkool, rode ui, tomaten en komkommer. Voeg drie van de falafelballen toe en rol het in een wrap.
Geniet!
Geen zin om vandaag zelf te koken? Wij bezorgen jouw lievelingsgerechten bij je thuis!