Het samensmelten van verschillende smaken en keukens is niet nieuws. Herinner je je de sushirrito of ramen burger nog? Dit jaar zou de crossushi weleens het meest besproken fusion gerecht kunnen zijn.
Crossushi is een uitvinding van Mr. Holmes Bakehouse, een bakkerij met vestigingen in Los Angeles, San Francisco en Seoul. De oorspronkelijke naam van dit bijzondere gerecht is de California Croissant, maar werd door het internet al snel tot crossushi omgedoopt.
Wasabi
Op het eerste oog lijkt de crossushi op iedere andere croissant. Pas als je de Franse klassieker doormidden snijdt ontdek je gerookte zalm, ingelegde gember, nori zeewier, sesamolie en wasabi. Ja, je hebt het goed gelezen. Wasabi. Bij de crossushi wordt sojasaus geserveerd.
De online reacties zijn zeker niet allemaal positief. Misschien wil ons brein bij een croissant liever iets zoets en moet het niet denken aan de zoute smaak van gerookte zalm? Wat is er immers lekkerder dan een croissant in jam te dopen of een pain au chocolat bij een kop koffie te eten?
Op het gebied van food trends heeft 2018 ons nu al weten te verrassen. Wat mogen we nog meer verwachten dit jaar? Pizza-ijs? Chocolade-kaas?
Heb je in plaats van crossushi meer zin in traditionele sushi?