De hele wereld lijkt van hummus te houden. Niet voor niets wordt op 13 mei international hummus day gevierd. Met de toenemende populariteit van dit Libanese gerecht groeit ook het aantal recepten met hummus. Laat het pita-broodje een keer liggen en probeer de volgende varianten.
Voeg toe aan aardappelpuree
Geef jouw huisgemaakte aardappelpuree een twist door de room of melk te vervangen door hummus. Niet alleen gezonder, maar ook smaakvoller.
Serveer als dessert
Verras je gasten met hummus als nagerecht tijdens het volgende diner dat je organiseert! Je kunt op verschillende manieren variëren, waaronder chocolade, pindasaus of caramel.
Mix met brood
In plaats van brood in hummus te dippen kun je het aan het broodbeslag toevoegen. Doe er wat zaden en noten bij voor extra smaak en bite.
Gebruik voor lasagne
Vervang voor een vegan lasagne de bechamelsaus door een mengsel van hummus en tofu. Als het idee van hummus en pasta je niet bevalt gebruik dan tortillas in plaats van lasagnebladen.
Roer door soep
Aan soep kun je van alles en nog wat toevoegen. Hummus geeft een romige textuur. Geef een extra bite aan de soep met een handvol gebakken kikkererwten.
Maak een knapperige korst
Smeer voor het roosteren een laagje hummus over kip of zalm voor een knapperige korst!
Eet op een burger
Hummus is een gezond alternatief voor mayo en minimaal zo lekker. Can goed gecombineerd worden met gekarameliseerde ui of geroosterde paprika.
Gebruik als basis voor pizza
Besmeer een pizzabodem met hummus, voeg toppings toe en bak het in de oven. Weer eens wat anders dan tomatensaus.
Mix door dressing
Met een scheut olijfolie en citroensap kun je van een hummus een heerlijke dressing maken voor over een salade.
Eet met hardgekookte eieren
Snijd hardgekookte eieren doormidden en smeer er hummus overheen voor extra smaak. Daarnaast is het de perfecte vervanger voor mayonnaise!
Hummus bestellen? Bekijk het aanbod op foodora!