Bij foodora/foodpanda bezorgen we gerechten van Toronto tot Parijs en van Sydney tot Bangkok. Bij deze verschillende plekken horen verschillende gerechten en keukens. Maar hoe zit het eigenlijk met de fysieke keukens waarin Fransen, Australiërs en Thai hun maaltijden koken? Wij vroegen ons internationale team om foto’s van een typische keuken uit hun land met ons te delen.
Frankrijk: Kitchenette
In Parijs telt elke centimeter. Dat is terug te zien in de typisch Parijse “kitchenette”. Het bestaat uit drie elementen: een kleine ijskast onder het werkblad, twee kookpitten en een gootsteen. Eigenlijk heb je in de Franse hoofdstad niet meer nodig dan dit. Als je zoveel geweldige restaurants in de buurt hebt, waarom zou je dan zelf koken?
Noorwegen: wafels met bruine kaas
Wafel met bruine kaas is een nationaal gerecht in Noorwegen. Daarom is de kans groot dat je in een Noorse keuken een wafelijzer aantreft. Daarnaast vind je er sowieso een koffiezetapparaat. Wist je dat Noren tot de grootste koffiedrinkers ter wereld behoren?
Finland: nog een bakkie graag!
In tegenstelling tot Noorwegen zijn de keuken en woonkamer in Finland vaak in dezelfde ruimte. Hierdoor besteden de Finnen over het algemeen veel aandacht aan het decoreren van hun keukens.
De Finnen verslaan de Noren als het op het drinken van koffie aankomt en zijn ze zelfs de grootste koffiedrinkers ter wereld! Daarom kun je in meeste Finse keukens een koffiezetapparaat verwachten.
Daarnaast lijken de Finnen vast te houden aan de typische IKEA stijl. Al is niet alles wat het lijkt. Veel Finse keukens hebben “de belangrijkste Finse uitvinding van dit millennium” (volgens Wikipedia) en dat is een droogkast voor natte vaat. Deze kast zonder bodem is boven de gootsteen gepositioneerd waardoor de druppels van de natte borden daarin belanden! 😎
Scandinavisch minimalisme in Zweden
Zweedse keukens passen in het beeld van Scandinavisch minimalisme. Ze zijn relatief groot en doordat er goed wordt opgeruimd in Zweden lijkt er over het algemeen niet al te veel in te staan.
Daarnaast tref je in een Zweedse keuken zeker een afwasborstel aan. Zoals onze Zweedse collega het verwoordde “gadverdamme, als je een spons gebruikt dan raken je handen eetresten aan!” Geen sponzen in Zweden blijkbaar.
Australië: altijd een potje Vegemite op voorraad
De keuken is in Australië niet alleen een plek om te koken, maar ook om bij te kletsen en te socializen. De open keukens hebben vaak een L-vormige bar of een kookeiland waaraan je kunt ontbijten.
Wat je in veel Australische keukens zult aantreffen is een potje Vegemite. Niet iedereen op de wereld is even onder de indruk van de smaak deze spread, maar de Australiërs kunnen niet zonder!
Canada: keukenapparatuur voor gevorderden
Als het op keukens aankomt kijken Canadezen niet op een Canadese Dollar meer of minder. Geen kitchenette of kant-en-klare IKEA keukens hier. In deze keuken gaan apparatuur en decor goed samen. Wij willen best een keer plaatsnemen aan deze chef’s table!
Wok masters in Thailand
In de Thaise keuken is een wok simpelweg onmisbaar. Pad Thai, heerlijke noedelgerechten… We stappen het liefst direct op het vliegtuig om deze huisgemaakte lekkernijen te proeven 😍
Daarnaast valt het gasstel in deze Bangkokse keuken op. Daarmee kan de wok vast goed verhit worden.
Eenvoud in Brunei
Elektrische apparaten zoals een waterkoker, mini-oven en magetron en veel ruimte. Eenvoudig, maar genoeg plek om heerlijke gerechten te bereiden!
Toch geen zin om zelf te koken? We brengen de lekkerste gerechten graag naar je toe!