Chef Robert Kranenborg van Thrill Grill heeft speciaal voor Valentijnsdag een burger vol ‘gevaarlijke’ aphrodisiac ingrediënten ontworpen. De “Aphrodisiac Burger” is exclusief te verkrijgen via foodora en bevat bijzondere producten zoals postelein, oesterblad en radijs.
Aphrodisiac Burger
“Als stellen samen een burger eten met Valentijnsdag, dan moeten ze elkaar letterlijk opeten van plezier. Met bepaalde ingrediënten kunnen we dat plezier opwekken. Daarnaast is het spannend als je op een kaart een aphrodisiac burger ziet staan, dan denk je “die wil ik proeven!”
Bij het creëren van de burger heb ik een lijst aphrodisiac producten opgesteld en mezelf afgevraagd hoe deze het beste gecombineerd kunnen worden tot een burger. Daarbij moest ik rekening houden met de vervoerbaarheid van de burger. Uiteindelijk heb ik voor producten gekozen die je niet zo vaak tegenkomt en die de burger bijzonder maken, zoals postelein, radijs of het oesterblad.
De spicy sauce is het gevaarlijkste ingrediënt op de burger. Als jij je liefje namelijk een burger aanbiedt met een spicy saus en ze blijkt daar niet van te houden dan kan je dat flink wat glazen champagne kosten. Gelukkig past champagne perfect bij deze burger.”
Valentijnsdag
“Bij Valentijnsdag denk ik meteen aan mijn dochter en mijn vrouw. Op deze dag gaan we meestal lekker uiteten of kook ik thuis iets lekkers. Ik heb bijna 40 jaar in keukens gestaan en mijn vrouw heeft de kinderen opgevoed. Ik was de man die op zondag het vlees sneed. Nu heb ik meer tijd en maken we onderling afspraken over wie er kookt. Als ik thuis ben kook ik, als ik laat thuis ben dan doet zij het. Ze kan gelukkig heerlijk koken, heeft haar eigen stijl en vraagt niet of ik haar dingen wil leren. Bovendien heeft ze een aantal goede familiegerechten die ze van haar moeder of tante heeft geleerd.”
Recepten
“Als ik normaal gesproken een burger creëer dan kijk ik eerst wat de trends van het moment zijn. Daarbij kijk ik dan vooral naar wat mensen in de leeftijdsgroep tussen 25 en 45 jaar graag eten. Wat is er hip? Een tijd terug was broccoli bijvoorbeeld hip, nu doet de kale het al een tijd heel erg goed.
Een algemene trend is dat er steeds meer groente bij burgers worden gegeten. Niet alleen als bijgerecht, maar ook als belangrijkste ingrediënt van de burger zelf. Zo verkopen wij een bonenburger, een falafelburger met veel tuinbonen erin en ontwikkel ik op dit moment een champignonburger.”
Tomaat en spek
“Als ik aan mijn jeugd denk, dan denk ik aan de geur van tomaat en spek. Mijn vader is ook zijn hele leven kok geweest en toen ik nog een kleine jongen was zei hij een keer tegen me “kom eens mee de keuken in, dan zal ik je iets laten proeven.” Toen heeft hij een gepocheerd ei voor me gemaakt. Dat op zichzelf vond ik al prachtig om te zien, de techniek die hij daarvoor gebruikte. Daar serveerde hij tomaten bij, die gebakken waren, en spek. En dat eitje met spek en gebakken tomaat zal ik nooit meer vergeten.”
Chocoholic
“Ik ben een echte chocoholic, kan echt genieten van chocolade. Bij de eerste hap van een stuk goede chocolade doe ik even mijn ogen dicht en geniet ik. Daarnaast ben ik dol op vis en schelpdieren. Een goede oester, net opengemaakt. Of een stukje vis precies goed gegaard… Dan hoeft er alleen nog maar een scheutje olijfolie overheen en een beetje peper en zout. De zee proeven vind ik een van de lekkerste dingen.”
Bestel de Aphrodisiac Burger bij foodora!